"Aceasta este inca o poveste despre... O Asociatie ce acuma este... Pentru Ea s-a pus din 2013 cuvant... In timp ce cluburile vechi intra-n pamant..."
Prima zvacnire din adancuri a fost proiectul nostru de suflet, al membrilor fondatori AMT, care pe la 2008 am "faurit" ghidul online de informare si educatie montana, TuristMania.ro.
Citeste mai mult

Trofeul Hai Pe Munte, Dobrovat, 2013. Debut in competitii pentru Asociatia Turistmania.

Asociatia Montana Turistmania s-a numarat printre cluburile participante la editia cu numarul 1 a "Trofeului Hai Pe Munte". Evenimentul a avut loc in zilele de 25 si 26 octombrie 2013, la Dobrovat langa Iasi, in organizarea Asociatiei de Turism Montan "Hai Pe Munte". Ceilalti competitori au fost: Ia Si Urca, Bucovina Guides, Albatros Galati, HPM s.a.

Plecarea in traseu s-a dat in jur de ora 10, de la Cabana Poiana Soarelui din poiana cu acelasi nume de pe raza localitatii Dobrovat (26 km de la Iasi). Cazarea s-a facut la cort in interiorul proprietatii cabanei (cca 2000 mp teren cu iarba).

Pe o vreme splendida de toamna, concurentii au luat cu asalt codrii de arama ai Dobrovatului cu echipamentul complet de munte (fara cort), probele fiind doar cele practice din domeniile: alpinism, prim ajutor, supravietuire si orientare de noapte. Pe parcurs au mai fost recunoasterea florei din zona, proba surpriza s.a.

Traseul de regularitate cu tot cu probe a durat cam 10 ore. Participantii au sosit cu totii in tabara pe la ora 20, unde-i astepta un gulas pe cinste. Totusi, trofeul inca nu se incheiase. O proba spectaculoasa urma sa se desfasoare: orientarea de noapte, individual, la lumina frontalei. Bineinteles ca nu fara peripetii, a fost cea mai faina proba din concurs, AMT obtinand al treilea timp.

Aici este locul sa mentionam ca a fost prima competitie oficiala pentru Asociatia Montana Turistmania, iar primul echipaj din istoria asociatiei a fost constituit din: Iulian Nica, Marius Cocoi, Antonela Calistru.

Cortina s-a tras peste "Trofeul Hai Pe Munte", editia 1, Dobrovat, cu foc de tabara cu mare cantec si festivitatea de premiere. AMT-ul a luat un binemeritat loc 3, clasandu-se in urma prietenilor de la Ia Si Urca, si a celor de la Bucovina Guides. Sincer, mai vrem o data, si altadata. Ce frumos e sa fii montaniard!