"Aceasta este inca o poveste despre... O Asociatie ce acuma este... Pentru Ea s-a pus din 2013 cuvant... In timp ce cluburile vechi intra-n pamant..."
Prima zvacnire din adancuri a fost proiectul nostru de suflet, al membrilor fondatori AMT, care pe la 2008 am "faurit" ghidul online de informare si educatie montana, TuristMania.ro.
Citeste mai mult

Istoric

"Poate ca acolo sus cineva a vrut asa... Noi baietii aici jos am facut TuristMania."

Asociatia noastra s-a nascut in anul 2013 (PJ din 2014), cand fosti membri ai Cercului de Turism Penicilina din Iasi, au pus piatra de temelie a Asociatiei Montane Turistmania din dorinta de a lua parte alaturi de alte organizatii din tara la dezvoltarea zonelor turistice, educarea tineretului si atragerea lui la activitati in aer liber.

Inainte vreme, pe la 2008, aceeasi oameni am fondat site-ul turistmania.ro, ghid online de informare si educatie montana, cu care ne mandrim nespus.

Activitatea AMT se imparte pe cateva domenii principale de activitate:

* Sportiv: drumetie, escalada, speologie, orientare, mtb, ski etc.
* Protectia mediului: ecologizari, plantari de copaci, educatie montana, manifestatii publice si actiuni pro natura
* Turistic: tabere, excursii, expeditii, amenajari de trasee turistice si de escalada, constructie si intretinere refugii si cabane, supravietuire
* Social-cultural: scoli de arta sau concursuri pentru copii, sesiuni de comunicare si informare, actiuni caritabile

Istoricul activitatilor organizate de noi inainte de constituire e unul destul de lung, si nici nu ne-am propus sa construim aici un curriculum vitae.

Dorim ca prin aceste randuri sa te convingem de faptul ca existam, iar daca gandesti ca noi poti oricand sa ni te alaturi, indiferent de forma in care vrei sa o faci. E mult mai bine decat sa stai in casa la calculator, televizor sau in club.

Vino in grupul nostru, prietene!