"Aceasta este inca o poveste despre... O Asociatie ce acuma este... Pentru Ea s-a pus din 2013 cuvant... In timp ce cluburile vechi intra-n pamant..."
Prima zvacnire din adancuri a fost proiectul nostru de suflet, al membrilor fondatori AMT, care pe la 2008 am "faurit" ghidul online de informare si educatie montana, TuristMania.ro.
Citeste mai mult

Prezentare

"Unchiule, te rog, spune-mi o poveste. Ce poveste? O poveste ca sa ma adoarma..." :)

Cine suntem?

Ideea de asociatie montana a pornit de la ideea de prietenie. Un grup de prieteni, care aspira la aceleasi virtuti si care au in comun pasiunea pentru acest sublim al inaltimilor, si-au pus un nume, si au format o echipa pentru a-si petrece in mod placut timpul liber, pentru a face performanta si in ultima instanta pentru a-si putea face cunoscute realizarile si atrage alti membri, de fapt alti prieteni, cu aceleasi pasiuni. Astfel s-a nascut o Asociatie Montana.

De ce "Asociatia Montana Turistmania"?

Pentru ca... aceeasi prieteni, uniti de o pasiune comuna - muntele si toate activitatile legate de acesta - au creat in 2008 site-ul turistmania.ro, ghid online de informare si educatie montana. De aici i se trage si numele, Asociatia Montana Turistmania, prescurtatat AMT.

Plecam la drum lung, cu increderea ca vom reusi sa-i educam pe cei de langa noi intr-un spirit verde, si cu dorinta de a face cat mai multe actiuni pentru a proteja natura in toate formele sale.

Asociatia Montana Turistmania isi propune sa fie alaturi de cei care fac primii pasi pe munte si sa ii sustina pe cei ce vor sa-si depaseasca limitele, prin prezentari si activitati educative, ture si expeditii accesibile incepatorilor sau tehnice, pentru un nivel avansat, cursuri de initiere si specializare, facilitarea accesului la echipament tehnic si suport in organizarea de expeditii. Ne vom implica in toate activitatile cu caracter montan: drumetie, alpinism, escalada, cicloturism, ski, speologie, rafting etc.

Juridic, am luat fiinta la data de 27 Ianuarie 2014 si ne propunem ca, in timp, sa completam aceasta prezentare cu actiunile concrete pe care le-am intreprins si cu rezultatele obtinute.

Doriti sa ne fiti alaturi?

Precum ati observat, azi nu mai e aceeasi implicare a oamenilor pentru munte. Pe vremuri, totul se facea din convingere si placere. Acum s-a schimbat mentalitatea, nu mai depune aproape nimeni efort, daca nu exista si recompensa. Avem mai multe variante; acceptam si ne supunem, incercam sa schimbam ceva, sau plecam. Haideti oameni buni, sa incercam sa schimbam ceva in acest sens!

Daca doriti sa participati la turele organizate de noi, aveti experienta montana si cautati partener de drum, sau doriti sa impartasiti din experienta voastra altora, nu ezitati sa ne contactati la: tel. 0768 320 515; 0768 320 565 sau e-mail: amturistmania@yahoo.com.

Cum ne puteti ajuta?

Puteti redirectiona 2% (doi la suta) din impozitul pe venit catre Asociatia Montana Turistmania (afla mai multe accesand AICI). E simplu si nu te costa nimic!

Societatile comerciale pot distribui pana la 20% din impozitul pe profit.

Daca va place ceea ce facem, sau daca ati participat la macar una dintre activitatile organizate de noi si doriti sa ne sustineti, puteti face o donatie constand in bani, echipamente sau timp (voluntariat).

Sponsorizari si parteneriate cu societati comerciale.

Contul bancar in care puteti face donatii este RO86 RZBR 0000 0600 1648 2540, deschis la Raiffeisen BANK, agentia Alex. cel Bun, Iasi.